Virtual Assistant: Het Beroep van de Toekomst

Als je op zoek bent naar een beroep met veel groeipotentieel, dan is Virtual Assistant (VA) misschien wel de perfecte keuze voor jou.

Virtual assistants zijn professionals die op afstand werken om bedrijven te ondersteunen bij een breed scala aan taken. Ze kunnen administratieve, marketing-, technische of creatieve taken uitvoeren, afhankelijk van de behoeften van de klant.

Waarom is Virtual Assistant het beroep van de toekomst?

 

Het is geen geheim dat bedrijven steeds meer geïnteresseerd zijn in het inhuren van virtual assistants. In de afgelopen jaren is er een enorme toename geweest in het aantal bedrijven dat gebruik maakt van VA’s. Er zijn verschillende redenen waarom dit beroep van de toekomst is:

1. Kostenbesparend: Virtual assistants zijn een kosteneffectieve oplossing voor bedrijven, omdat ze geen kantoorruimte nodig hebben en geen secundaire arbeidsvoorwaarden vereisen, zoals verzekeringen en pensioenregelingen.

2. Flexibiliteit: Virtual assistants werken op afstand en kunnen hun eigen schema bepalen. Dit biedt veel flexibiliteit en maakt het mogelijk om werk en privéleven beter in balans te brengen.

3. Toename van het aantal ondernemers: De opkomst van het aantal ondernemers en start-ups heeft ook bijgedragen aan de groei van VA’s. Deze ondernemers hebben vaak niet de middelen om fulltime medewerkers aan te nemen en hebben daarom behoefte aan ondersteuning op afstand.

4. Groei van de digitale economie: Door de groei van de digitale economie is er ook een groeiende behoefte aan online ondersteuning. Virtual assistants kunnen deze (technische) ondersteuning bieden door middel van digitale tools en communicatiemiddelen.

Hoe wordt je dan een VA, moet je daar perse een langdurige en dure opleiding voor volgen?
Het antwoord in het kort is NEE.
Lees even deze blog en kijk ook eens bij VA Design (mijn op maat gemaakte online training en groepstraject om in 2 maanden een VA te worden)

 

Wil jij weten of het VA vak ook bij jou past doe dan hier de gratis test.

Wil jij meer weten over wat het VA vak dan precies inhoudt? Lees deze blog: Wat houdt Virtual Assistant nu precies in?

Wil je weten hoe mijn werkdag als VA eruit ziet? Lees deze blog: Een VA werkdag

Daarnaast kun je ook nog een gratis VA training volgen van 1,5 uur en een podcast luisteren

Chat openen
💬 Stel eenvoudig een vraag!
Hoi!👋
Kan ik je helpen?